dsc_9787-2

Installasjon

"Ingen lenke er sterkere enn det svakeste ledd"

De aller fleste kjøpere av varmepumper i dag tror at en installasjon av en varmepumpe er det samme uansett hvem som utfører den.

Ingenting kunne vært mer feil!

Vi ser dessverre at det fortsatt er ganske vanlig med mer eller mindre useriøse montører der ute. Forskjellen på en faglig proff installasjon og en  installasjon utført av en mindre dyktig installatør kan være enorm. De fleste varmepumper i midt- eller toppsegmentet fra de store produsentene holder en høy kvalitet. En toppmodell montert av en faglig dyktig og seriøs installatør kan holde i 15 år og kanskje helt opp i 20 år. Mens den samme varmepumpen montert av en mindre seriøs installatør kan gå i stykker etter bare noen måneder.

Minste kravet til en installatør av en varmepumpe er at han har F-gass sertifikat så spør gjerne om det. I Norge og EU er det er ulovlig å montere eller utføre service på en varmepumpe med gassrør uten å være F-gass sertifisert etter 2013.

Installasjonen betyr faktisk så mye at Kinnan forbeholder seg retten til å kunne avslå en evt. reklamasjon hvis en varmepumpe ikke er montert av en F-gass godkjent installatør.