r32-green-revolution-webside

Miljøvennlig ?

Er varmepumper miljøvennlige?

I utgangspunktet er en godt fungerende varmepumpe meget bra for miljøet! Dette da en godt fungerende varmepumpe i gjennomsnitt gir mer enn 3 ganger så mye varmeenergi som den bruker. Har man den i noen år så gir det raskt en ganske stor miljøgevinst.

Men det er et lite men her, gassen som brukes i varmepumpen må ikke slippe ut i luften da denne har en viss drivhuseffekt. Det er derfor superviktig at anleggene installeres 100% tette av fagfolk. Når tiden kommer for at anlegget skal byttes og skrotes så må gassen i det gamle anlegget gjenvinnes. Noe en dyktig F-gass godkjent installatør selvfølgelig har greie på.

Her er også dagens gasser som brukes i varmepumper ekstremt mye bedre enn de som ble brukt i kjøleskap og Air Condition system i gamle dager. Utviklingen går stadig fremover.

Har du fått med deg vår grønne revolusjon?
Noen av de beste varmepumpene i markedet og flere av våre modeller har nå fått et nytt og mye mer miljøvennlig kuldemedium (gass).

Den nye gassen som heter R32 har en rekke fordeler men viktigst er at den kun har 1/3-del i s.k. GWP av den gamle R410 gassen. (Global Warming Potensial eller drivhuseffekt kort fortalt.)

En aldri så liten bieffekt av skiftet til R32 i Panasonics varmepumper er at de gir enda mer varmeeffekt i vinterkulden.